Erkélyajtók és tolóajtók

Az ablakok és a bejárati ajtók mellett az erkély és a tolóajtók határozzák meg leginkább egy ház arculatát. Ezek biztosítják a legtöbb friss levegőt és fényt a belső terek számára. A legmodernebb ROTO vasalat rendszereknek köszönhetően akár 8 méteres szélességet is képesek nyithatóvá tenni.

Kiválasztásuknál figyelembe kell venni:

– a nyitandó felület nagyságát

– a rajta keresztül haladó forgalmat

Bukó nyíló erkélyajtó

75 -200 cm széles nyílásokhoz ajánljuk. Készülhet magas és alacsony küszöbbel is, ha naponta többször használjuk, akkor célszerű alacsony küszöbös megoldást választani. Megkülönböztetünk csak belülről és mindkét irányból nyitható – bejárati ajtó funkció - változatot is.

Toló bukó erkélyajtó

Teraszokhoz, loggiákhoz ajánljuk ahol viszonylag kevesebb az átjárás, 150 – 300 cm széles nyílásokhoz. Az ajtó fele fix, fele pedig nyitható, a nyíló szárny egy sínen tolható el a fix szárny előtt.

Emelő-toló erkélyajtó

Élettérként funkcionáló teraszokhoz ajánlott, 180 – 650 cm széles nyílásokhoz. Az ajtó fele fix, fele nyitható, a nyíló szárny egy sínen tolható el a fix szárny előtt. Készülhet egy vagy több mozgó szárnnyal és fix résszel. Az alumínium küszöb hőhídmentes, padlóba süllyesztett így akadálymentes átjárást tesz lehetővé.