Rólunk

[ A módosfáról ]

"Ez a szakmám az életem és a hobbim" - Módos Imre

 Módos Imre vagyok, okleveles faipari üzemmérnök, a Módosfa tulajdonosa. 

Gyerekkoromban édesapám bútorasztalosként tevékenykedett, én sokat segítettem neki a műhelyi munkákban. Azt hiszem innen származik a szakma és a faanyag iránti tiszteletem és elköteleződésem. Már egyetemi tanulmányaim utolsó évében megalapítottam a céget, amit azóta feleségemmel, valamint 2020-óta középső lányommal közösen koordinálunk. 

 

Cégünk története

[ Történet ]

Pincétől a 11.000 négyzetméteres telephelyig

 • 1991-ben, 21 éves koromban alapítottam meg a MÓDOSFÁT.
  Induláskor a családi házunk pincéjében, kezdetleges gépekkel, 35 m2-en kezdtem dolgozni.
  1996-ban a ház mögötti területen építettünk egy 300 m2-es asztalos műhelyt.
  A kezdeti időkben széles termékspalettánk volt. Gyártottunk fa lépcsőket, konyhákat, bútorokat, ablakokat, belső ajtókat.
  Folyamatosan fejlesztettük a technológiát, új gépeket vásároltunk. Lassan eljutottunk odáig, hogy nem fértünk el a műhelyben.

 • 2008-ban, a kezdődő válság elején, adódott egy üzleti lehetőség. A településünkön működött cipőgyár bezárt és az épületet sikerült bankhitel segítségével megvásárolni.
  A 11.000 m2 iparterületen egy 2.200 m2-es üzemcsarnok állt, lelakott, felújítandó állapotban.

 • Először az első felét tettük rendbe az épületnek és sikerült 2010-re kiköltözni és megkezdeni az új telephelyen a termelést.
  Innentől kezdve már kizárólag külső- és belső fa nyílászárókat gyártottunk.
  Ekkortól kezdett felgyorsulni cégünk fejlődése köszönhetően az elérhető pályázati lehetőségeknek.

 • 2013-ban sikerült megvásárolni és üzembe helyezni az első CNC megmunkáló központunkat. Hatalmas előrelépés történt a gyártástechnológiában.
  Ezt követően 2-3 évenként sikerült pályázati támogatással és jelentős önerővel nagyértékű termelő gépeket vásárolni.
  2019-re teljes egészében belaktuk a rendelkezésünkre álló 2.200 m2-t.

 • A felületkezelés technológiai fejlesztése miatt szükségessé vált a meglévő telephely bővítése.
  Az új, 1.300 m2-es gyáregység lehetőséget biztosított arra, hogy az ország egyik legkomolyabb robottechnológiával működő felületkezelő sorát beüzemeljük.

 • Az elmúlt 30 év során a folyamatos fejlesztéseknek, a kitartó, alázatos munkának köszönhetően sikerült mára egy családi ház pincéjéből eljutni egy világszínvonalú termék előállítására alkalmas faipari üzemig.
  Célunk a további fejlesztés, ami szükséges a jelenlegi piaci pozíció fenntartásához ill. bővítéséhez.
  Szeretnénk családi kézben tartani a MÓDOSFÁT. Törekedünk arra, hogy olyan céget adjunk át a következő generációnak, amit hasonló elszántsággal, kitartással, alázattal tovább tudnak építeni.
[ Stratégia ]

A mi filozófiánk

Küldetésünk

Olyan alkotásokat készíteni, ami túlmutat egy egyszerű nyílászárón. Arra törekszünk, hogy termékeink otthona egyik fő díszítő elemei legyenek, amiben a praktikum és a design együttesen megjelenik.

Víziónk

Kiemelt figyelmet fordítunk a környezettudatosságra. A faanyagot minősítéssel rendelkező fenntartható erdőgazdálkodások nyújtják számunkra. A gyáregység napelemmel ellátott, a felmérési munkáink nagy részét elektromos autóval megközelítve végezzük.

Értékeink

Minőség és megbízhatóság, több mint 30 év tapasztalat a nyílászáró gyártásban. Egyedi igényekre szabott termékeink ügyfélközpontú gondolkodás mellett készülnek el.
[ Ajánló ]

Mit mondanak rólunk?

Elégedett ügyfél
0 +
Év tapasztalat
0 +
Sikeres projekt
0 +
Elkészült nyílászáró
0 +
[ A mi blogunk ]

Olvass legutóbbi projekteinkről