Megmunkálás

A nyílászáró gyártás első és legalapvetőbb „hozzávalója” a megfelelő minőségű alapanyag.
Az ablak frízek I. osztályú, csomómentes, tömbösített, hossztoldott vagy toldásmentes faanyagból készülnek.
A faanyag minősítéssel rendelkező,  fenntartható erdőgazdaságokból és faipari cégektől érkezik számunkra. 

Luc

Borovi

Tölgy

Red grandis eucalyptus

Hossztoldott faanyag

Hossztoldott faanyag: 
Ékcsapos toldással, több faelemből összetoldott fríz.
Olyan színekhez ajánljuk ahol kevésbé látszik a fa erezete, sötétebb lazúros színek vagy takarószínek.

 

Toldásmentes faanyag:
Az anyag 2 látszó oldalán egységes fafelületet képeznek ami Homogénebb, egységesebb felületet biztosít.
Világosabb lazúr színeknél esztétikusabb megjelenést biztosít.

Toldásmentes faanyag

Víziónk

Kiemelt figyelmet fordítunk a környezettudatosságra. A faanyagot minősítéssel rendelkező fenntartható erdőgazdálkodások nyújtják számunkra. A gyáregység napelemmel ellátott, a felmérési munkáink nagy részét elektromos autóval megközelítve végezzük.
 
 
A 6 méteres szálak méretre szabása előtt még be kell gyalulni az anyagot, ezt kétféle-képpen végezzük: „négyezetesen” vagy egy lécet kivágva.
Léc kivágása bizonyos elemeknél minimalizálja a hulladék mennyiségét, plusz mindig elegendő mennyiségű üvegezőléc keletkezik.
Modern gépeink és a pontos gyártás tervezés miatt csak minimális mennyiségű fahulladék keletkezik. A profilok megmunkáláskor keletkező fapor és forgács egy központi elszívórendszeren keresztül egy fabrikettáló berendezésbe kerül, az elkészült brikett az üzem fűtésére kerül felhasználásra.

Faanyag szabása

A mai számítógépes ablak-ajtó szerkesztő programok már magukba foglalnak szabáslistát, amit egyszerűen összesíthetünk és a leszabó kollégának ki is adhatunk.
Leszabás után kontakt csiszoló gépbe kerülnek a frízek még a megmunkálás előtt. Két-fajta finomságú csiszoló papírral mindkét felületét megcsiszolja a frízek-nek és nem utolsó sorban lecsiszolja a megfelelő vastagságig őket.

Kontakt csiszóló berendezés

Víziónk

Kiemelt figyelmet fordítunk a környezettudatosságra. A faanyagot minősítéssel rendelkező fenntartható erdőgazdálkodások nyújtják számunkra. A gyáregység napelemmel ellátott, a felmérési munkáink nagy részét elektromos autóval megközelítve végezzük.
 
 
A megmunkált alkatrészek egy présbe kerülnek, ahol csapokkal és enyvvel készült kötés által rámákká és tokokká formálódnak.
A továbbiak során szakképzett dolgozóink az összeenyvezett rámákat és tokokat alaposan átnézik, az esetleges hibákat javítják és finomcsiszolják a teljes szerkezetet. A jól előkészített felület adja a magas minőségű felületkezelés alapját.